Strona główna » Sklep » Baranek Wielkanocny

Baranek Wielkanocny

,

15.00

Wyjątkowe baranki wielkanocne odlane z wysokiej jakości gipsu, pokryte farbami akrylowymi w delikatnych odcieniach szaro-białych, stwarzające minimalistyczny i elegancki wygląd. Każdy z nich ozdobiony jest ręcznie wykonanym kwiatuszkiem w pastelowych kolorach, co dodaje im uroku i świeżości. Te wyjątkowe ozdoby nie tylko pięknie udekorują świąteczny stół, ale także stanowią doskonały prezent dla bliskich, emanując wiosenną atmosferą i radością świąt wielkanocnych.

Wymiary:
dł.: 9,5 cm
szer.: 4 cm
wys.: 6 cm

-historia Wielkanocy
-Wielkanocny stół
-Wielkanocne ozdoby
-kto robi nasze ozdoby?

Baranek wielkanocny i świąteczne ozdoby-kto je robi ?

Baranek wielkanocny to wyjątkowa dekoracja, oferowana przez naszą firmę. Każda z nich jest starannie wykonana przez osoby niepełnosprawne, pracujące z zaangażowaniem i pasją pod nadzorem wykwalifikowanych instruktorów. Pomimo wyzwań, które napotykają, podejmują się zadań profesjonalnie, przynosząc do każdego projektu rzetelność i pasję. Dzięki ich pracy, świąteczne baranki, które tworzą, są wysokiej jakości. Zapraszamy do odkrycia magii Wielkanocy w naszym sklepie online!

.

Historia Wielkanocy

Wielkanoc to  z pewnością najważniejsze Święto chrześcijańskie . W obrządku prawosławnym  właśnie to Święto wyznacza całą doroczną liturgię. Obchody tych świąt nawiązują do ostatnich chwil życia Jezusa Chrystusa. Zgodnie z tradycją wierni „towarzyszą” ostatniej drodze Pana (Wielki Tydzień).  Najważniejsze dni to Wielki Piątek, który upamiętnia śmierć na krzyżu, Wielka Sobota, gdzie podczas święcenia jajek odwiedza się grób Mesjasza oraz Wielka Niedziela podczas której świętuje się zmartwychwstanie Jezusa i jest to kulminacyjny moment całych świąt. Chrystus wstał z grobu nocą, stąd mamy nawiązanie w nazwie i podkreślenie, że to noc była najważniejszym momentem, w którym dokonał się cud. Stąd właśnie pochodzi nazwa Wielkanoc oraz określenie Wielki Tydzień.

Wielkanocny stół

Stół wielkanocny przygotowany jest zgodnie z tradycją czyli piękną obiadową zastawą na białym wykrochmalonym obrusie przybranym bukszpanem i wiosennymi baziami. Następnie na środku stołu wielkanocnego na zaszczytnym miejscu stawiamy koszyk ze święconką. Tuż obok, na talerzyku lub spodku z zasianą rzeżuchą, swoje zaszczytne miejsce ma baranek wielkanocny. Baranek powinien być  przepasany czerwoną wstęgą na znak Chrystusa zwyciężającego. W takie zestawienie warto też wkomponować świeże wiosenne kwiaty, np. żonkile oraz wielkanocny stroik.

Ozdoby wielkanocne

Niepowtarzalne jajka ozdabiane techniką decoupage, wszelkiej maści baranki i wianki to nasza propozycja na ten wyjątkowy czas. Na wielkanocnym stole nie powinno zabraknąć soczystej zieleni w sąsiedztwie żywej żółci i pasteli, które można znaleźć w wielkanocnym stroiku. Dekoracje świąteczne pomalowane kolorami wiosny – jasne i pełne życia, nierozerwalnie związane z  narodzinami przyrody. Kwieciste wzory, modne połączenie pastelowych róży i zieleni sprawią ,że wiele wielkanocnych aranżacji mimo, że przeznaczone na święta, sprawdzą się przez całą wiosnę.

Formy płatności

Udostępniamy Klientowi następujące sposoby płatności:

– szybkie płatności on-line za pomocą pośrednika płatności

– płatność przelewem bezpośrednio na Nasz rachunek bankowy. Po wyborze tej formy płatności, po złożeniu zamówienia, na adres mailowy otrzymasz niezbędne dane potrzebne do dokonania przelewu.

Dostawa

Termin dostawy Produktu do Klienta wynosi do 10 Dni Roboczych, chyba że w opisie danego Produktu lub w trakcie składania Zamówienia podano krótszy termin.
Początek biegu terminu dostawy Produktu do Klienta liczy się od dnia uznania rachunku bankowego lub rachunku rozliczeniowego Sprzedawcy.

Udostępniamy Klientowi następujące sposoby dostawy lub odbioru Produktu:

• Przesyłka paczkomatowa za pośrednictwem InPost Paczkomaty – 18 zł.
  • Produkty, które nie mieszczą się do paczkomatu, ze względu na gabaryty, są wysyłane Kurierem InPost na adres podany podczas składania zamówienia – 21 zł.
  • Płatność przy odbiorze – 28 zł

Przy zakupie powyżej 100 złotych DOSTAWA GRATIS!!!

• odbiór osobisty:
    Kram Zręczne Rękodzieło